Wedstrijden 21-22/10/2017

24/10/2017 Kris Van Geert


U8 : SKVO - Beervelde 6 - 3

De eerste wedstrijd van de terugronde. We wisten nog dat we ginder een pandoering gekregen hadden, mede door de afwezigheid van Noï en de blessure in de opwarming van Jesse. Nu waren deze twee er bij, en ook de nieuwe Keano VDS. Opnieuw werd heel snel duidelijk dat we onze stijgende lijn van de voorbije weken konden doortrekken. We stonden heel snel op 2 - 0, maar Beervelde kwam meer in de wedstrijd, waardoor het voor de aanwezige supporters opnieuw een heel aangename partij was.

U11 : SKVO - C Melle 12 - 2

Eerste wedstrijd van de terugronde thuis tegen Cercle Melle. We wisten dat dit een ploeg was waar er veel jongens hun eerste jaar voetballen en dat zij eigenlijk in niveau 1 wouden beginnen wat met nieuwjaar ook zal gebeuren. Het was een wedstrijd met eenrichtingsvoetbal en een 12-2 zege wat zelfs nog niet overdreven was. In tegenstelling tot vorige wedstrijden waar we het soms iets te makkelijk hadden zag ik nu wel hele mooie combinaties. Verdedigende flanken gingen hun lijn af en brachten de bal mooi voor doel, spitsen die voor doel zelfs nog hun bal opzij legden zodat andere jongens ook eens konden scoren enz. Dikke proficiat jongens met het mooie voetbal! Volgende week naar Sk Berlare

U17 : FC Destelbergen - SKVO 2 - 2

We vertrokken met 10 spelers om de leiders van de rangschkking te bekampen en we hadden hierbij slechte voorgevoelens want ook de heenmatch hadden we met duidelijke cijfers verloren.  Onderweg kregen we wel een telefoontje dat Lorenzo en Jarno  wel konden meedoen zodat we toch de wedstrijd met 12 konden aanvatten. We begonnen de wedstrijd met de wind in de rug en zo kwamen we na een hoekschop van Jarno op 0-1 omdat een plaatselijke verdediger de bal wou ontzetten maar deze in eigen doel verwerkte.  We speelden verder tot aan de rust goed mee maar moesten toch de gelijkmaker incasseren. Dit voorspelde niet veel goeds voor de tweede helft want de wind bleef maar zijn rol spelen en als we dan toch op een 2-1 achterstand kwamen zagen we het somber in. Maar onze ijzersterke verdediging met een uitstekende Emiel bijgestaan door Lars, Stef en Xander  en vooral een knappe doelman Jaro in de hoofdrol bleef de schade beperkt en als op de counter Lorenzo een voorzet verstuurt naar Jarno is er weer een plaatselijke verdediger die de voorzet in eigen doel doet belanden en zo staat er een 2-2 eindstand op het bord.  Een bemoedigende prestatie met het oog op het verder competitieverloop; toch zullen enkelen zich moeten bedenken en zich meer concentreren op de voetbal en vooral de nodige inzet tonen op de training want anders zal er bij hen weinig verbetering merkbaar zijn. 

2e Reserven : SKVO - FC Destelbergen 2 - 3

De wedstrijd moest nog beginnen en we hadden al de nodige dosis pech want kapitein arne en Jens moesten geblesseerd afhaken. Dus was het sleutelen aan het elftal en slechts 2 wisselspelers meer. We starten met goede moed maar al snel bleek dat destelbergen steeds de vrije man vond. Ze verzuimden echter om de score te openen door een resem kansen te missen. We kwamen zelfs tegen de gang van het spel op voorsprong via umit turk die een mooie actie van Dieter afwerkte. Deze voorsprong bleef niet lang op het scorebord want destelbergen kwam langszij na een trap buiten de 16 onhoudbaar in doel.  Daarna valt ook ken uit met een blessure aan de enkel.  De bezoekers kwamen net voor rust op 1-2 na een flankvoorzet die over jeroen ging en zo kwam zijn tegenstander alleen voor dani en bingo. Rust 1-2.  Het kon evengoed 1-5 geweest zijn.Na de rust en de nodige preek kwamen ons jonge ploeg beter aan voetballen toe. We kwamen langszij via een doelpunt van eric romero. Maar we konden niet standhouden en de spits van destelbergen mocht rustig langs 4 man passeren en de 2-3 eindstand vastleggen. Veel te slap verdedigen alweer! We slikken teveel goals. Toch een degelijke 2 de helft met een onuitgegeven elftal. Ben zeker dat we de komende weken punten gaan pakken als de vele geblesseerden terug gaan komen en er meer concurrentie zal zijn. We wonnen immers van het nr 1 en speelden gelijk tegen het nr 2. Volgende week naar kvv schelde.