Wedstrijdverslagen Jeugd 22-23/08/2020

24/08/2020 Kris Van Geert

U8 SKVO - Dynamo Beervele 5 - 9

voor onze Boys van overmere was het  nog wat wennen, vooral omdat we van u6 direct de stap zetten naar u 8, wat dus wil zeggen van 2vs2 naar 5vs5
 
Eerste  15min.
 
Was het vooral beetje zoeken en onwennig op het veld lopen, vooral ook omdat de tegenstander een jaartje ouder is dan ons en beetje meer ervaring had en dit ook toonde
We slikken dan ook 4 doelpunten
 
2de 15 min. 
 
Onze Boys beginnen te wennen aan het veld en het gedacht dat ze met 5 op het veld staan. 
Dynamo begint het moeilijk te krijgen om grip op de bal te krijgen maar weten toch nog 2 maal te scoren
 
 
3de 15min.
 
Na een peptalk met de Boys en girl zijn we vertrokken voor 15min. Spanning
Onze staart op het veld nonna begint van zich af te bijten en blokt de spits van dynamo iedere keer mooi af, op de flanken beginnen onze Boys hen plaats te kennen en proberen door te combineren toch naar voor te geraken om uiteindelijk te scoren, 
We scoren 2maal! 
 
4de 15min.
 
Laatste deel van onze wedstrijd tegen dynamo, 
Onze Boys zien het nog steeds zitten en hebben nog veel vechtlust en da laten ze ook zien, 
De bal gaat over en weer het veld en er word nog een paar keer gescoord langs beide kanten
Dynamo scoort nog 3 maal 
Onze Boys scoren ook nog 3 maal. 
 
Eindscore overmere - dynamo : 5-9
 
Conclusie van trainer :
Amaiiii 🙃😜ðŸĪŠðŸ˜ŪðŸ˜ŊðŸ˜ē
Wat ben ik SUPER fier op jullie âš― jullie mogen best wel trots zijn 👊 ik ben in ieder geval trots om jullie trainer te mogen zijn 😉
Onze eerste match spelen tegen jongens die een jaartje voor staan op ons, en toch met de kin in de lucht het veld mogen verlaten 💊
We hebben het niet gemakkelijk gehad, maar we hebben zeker niet over ons laten lopen.
Wees maar gerust dat ze vanaf vandaag in beervelde weten dat U8 OVERMERE een gouden ploegje is die er staan op het veld en zich niet zomaar gewonnen geven.
Super gespeeld kampioenen, jullie hebben gestreden als jonge leeuwen 👊
 
U9 SKL Doorslaar - SKVO 7 - 10
 
Onze jongens leken de eerste 5 minuten nog niet goed wakker. Na deze eerste 5 minuten, en een 3-0 achterstand, hebben we ons goed herpakt. Bijwijlen werden er heel mooie combinaties op de mat gelegd. Tegen het einde van het eerste kwart hadden we de achterstand reeds teniet gedaan en gingen we even uitblazen met een verdiende 3-3 op het scorebord. Vanaf het 2e kwart werd de wedstrijd helemaal in handen genomen door onze jongens. Op de steeds schaarser wordende uitbraken van onze tegenstander konden we dan ook nog eens rekenen op een sterke doelman. Enkele mooie acties en voorzetten van de flanken later en we hadden de verdiende voorsprong te pakken welke we niet meer uit handen gaven. Terwijl onze tegenstander de vermoeide jongens wisselde, moesten onze jongens de volle 60 minuten aan de bak. De gevreesde fysieke terugval bleef echter uit, iedereen liep zich de ziel uit het lijf. Respect hiervoor jongens! Uiteindelijk hebben we de match afgesloten met een verdiende 7-10 overwinning.
 
Een fantastische start van de voorbereiding en een heel hoopvolle prestatie naar komend seizoen toe. Keep up the good work boys! 
 
Doelpunten
Daan: 3
Kyano: 2
Stach: 1
Stan: 4
 
U10 Dynamo Beervelde - SKVO 1 - 22
 

Op een trainingswedstrijd tegen onze U11 na werd het voor ons de vuurdoop in een 8vs8 opstelling. Na maanden zonder wedstrijd bracht dit toch wat extra stress met zich mee bij zowel de spelers als de trainer. In een zéér enthousiaste opwarming kwam plots wat vertwijfeling omdat enkele spelers vernomen hadden dat Beervelde met een mix van U10 en U11 zouden spelen, konden wij dat wel aan?

Jazeker! Vanaf de eerste seconde werd het duel aangegaan en voor elke meter geknokt en geloof me het zijn veel meters de eerste keer op een groot veld. Beervelde moest naar adem happen en na een kwartier voetballen stonden we 0-6 voor. “De wedstrijd is nog niet gespeeld” hoort een coach dan te zeggen en die boodschap werd begrepen. We gingen verder op hetzelfde elan en halfweg wedstrijd was het 1-12. Die ademruimte was ook het signaal om zowel positiespel als passing te optimaliseren. Ook dat bleek aardig te lukken en het samenspel werd beter, met een aantal collectieve doelpunten tot gevolg. Na drie kwartier stond het 1-17. Het laatste kwartier was een fysieke barometer voor velen, maar de inzet bleef ongewijzigd met als eindresultaat 1-22. Ruben had niet veel werk op te knappen, maar bleef alert op elke tegenaanval. Dat hij niet in slaap gedommeld was, bewees hij tijdens de strafschoppen. Slechts drie keer werd hij geklopt. Een collectief sterke prestatie die veel goeds laat vermoeden en als basis dient voor de sterkere tegenstanders die we zullen ontmoeten. Doelpunten: Jelle (8); Vic (5); Arsenii (4); Kaan (1); Ferre (1); Fien (1); Wout (1); Dante (1)

U11 SKVO - Dynamo Beervelde 10 - 9

Na een matige oefenpot tegen onze U10 op vrijdag, heerste er bij de trainer toch een gevoel van wantrouwen. Heeft Covid 19 ons een hak gezet op het einde van vorig seizoen? Waren deze maanden zonder voetbal teveel? Was alles wat opgebouwd was verdwenen als sneeuw voor de zon?

Na een mooi eerste kwartier kwam hier snel een antwoord op, NEEN, niet alles was vergeten. Na een paar minuten zoeken, konden we enkele mooie acties laten zien. Na het eerste kwartier stond het 2 - 2, overigens een heel terechte stand.

In het tweede kwartier konden we deze lijn doortrekken, en begonnen we meer en meer ons vertrouwde spel te zien. Na het tweede kwartier stonden we met 5 - 4 aan de leiding. Het was een zeer aangename partij van beide ploegen.

In het derde en vierde kwartier bleef het spel goed op en neer gaan, maar wat belangrijker was : we bleven wel voetballen. Op vraag van de trainer werd er steeds meer en meer de voetballende oplossing gezocht.

De partij eindigde op 10 - 9 winst, maar nu is duidelijk dat we verder kunnen bouwen op wat we vorig seizoen verwezenlijkt hebben.

Doelpunten : Runar (5), Noï (3) en Keano VG (2)

U13 Dynamo Beervelde - SKVO 15 - 4

Onze jongens stonden voor een zware klus,  dynamo speelt 2 niveau’s hoger.

Met knikkende knieën begonnen we aan de wedstrijd en het werd al snel duidelijk. Na enkele minuten stonden we 2-0 achter.

Maar de jongens gaven de moed niet op en door hun doorzettings vermogen en enkele mooie combinaties maakte Kamiel De Wilde  de 2-1.

Na het eerste kwartier mochten we met een achterstand rusten.

Ze lieten echter hun hoofd niet hangen en kwamen met volle moed terug het veld op .

Ze speelde mooi samen en bleven drukken.

Dynamo bezweek onder de druk en dan maakte Milan De Meyer met harde knal de 2-2.

Maar een te sterke beervelde houdt het hoofd cool en bleef ook doorvechten.

Onze jongens maakte dan ook enkel fouten en tegen zulke sterke tegenstander wordt elk foutje afgestraft en stonden we bij de rust van het 2de kwartier  al snel 9-2 achter.      

De jongens bleven wel de moed er in houden en kwamen ook het veld op om de achterstand weg te werken.

Na enkele mooie combinaties kwamen ze ook tot scoren en Nathan Coppieters legde de 9-3 in de netten.

Maar door de goede conditie van beervelde bleven ze drukken en liepen onze jongens zo voorbij, en maakte dan bij het 3de kwartier de 13-3.

Na een goeie peptalk bleven onze jongens doorgaan en wouden ook nog enkele goals maken.

En na hard werken konden ze dit ook doen.

Het balletje begon terug rond te gaan zoals het hoorde en nam dynamo bij de horens.

De ene combinatie na de andere volgde op elkaar maar bij een sterk dynamo was dit niet gemakkelijk en maakt ook na enkel fouten de 15-3.

Onze jongens bleven doorgaan om de bal toch in de netten te proberen trappen, en lieten ook mooi voetbal zien.

Na een prachtig samenspel en het snel omschakelen scoorde Milan De Meyer de 4de goal voor Overmere  tegen de netten.

De zware klus was geklaard  maar de einduitslag werd 15-4 verlies.

U15 SKVO - Dynamo Beervelde 9-1
 
Na lang wachten en enkele trainingen in de benen was het bang afwachten of onze jongens er klaar voor waren . Conditioneel stonden we nog niet ver en het was afwachten of ons voetbal van eind maart verdwenenen was .
We speelden een sterke wedstrijd met vlotte combinaties en veel druk naar voor , de oefeningen van op de trainingen kwamen eruit en dat doet dan altijd deugd zowel voor de groep als de coach .
Heel veel kansen werden gecreëerd en weinig weggegeven . Goeie voorbereidingswedstrijd en op naar volgende week tegen Hamme - Zogge .
 
Doelpunten : Rune   ( 5 )
                    Arjen   ( 2 )
                    Milan   ( 1 )
                    Mathis ( 1 )
 
U17 Dynamo Beervelde - SKVO 0 - 8

Na enkele trainingen maar in de benen, en een korte voorbereidingsperiode stonden we voor onze eerste  echte test.

Ondanks al het goede en de enorme inzet op training is het als nieuwbakken trainer steeds een beetje afwachten dat hetgene wat je op training doet zich vertaald tijdens de match.

Door enkele afzeggingen door werk en reizen, kwamen Shauna, Stef , Sander en Matthis ons versterken.

We starten in een 4-3-3 en met hoge druk en bijwijlen vloeiende combinaties. De tegenstander, met alle respect stond erbij en keek ernaar.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer Jarno de score opende met een actie op links.

Het 2de doelpunt was van  Remco, die met een voorzet/schot vanop lange afstand scoorde.

Ook in de 2de 20 min bleven we dominant voetballen maar werd er niet gescoord.

Na de rust , die duidelijk deugd had gedaan,besloten onze jongens het gaspedaal even dieper in te duwen, mooie combinaties en uitgespeelde doelpunten.

Er werd 5x maal gescoord.

De 4de 20 minuten was eigenlijjk overbodig, toch werd er nog eenmaal gescoord door Jeff!

 

Ik kan niet anders dan trots zijn op mijn team op de prestatie en vooral het samenspel en het voetbal dat ze op de mat legden.  Als we dit iedere week kunnen brengen gaan we een heel mooi seizoen tegemoet.

 

Over SKVO

Clubnaam
FC SKV Overmere
Clubkleuren
Geel-Blauw
Stamnummer
3878
Gerechtigde Correspondent
André Baeyens
Kattebroeckstraat 19
9290 Overmere
0496 06 89 04
andre.baeyens1@telenet.be
Contactadres Jeugd
Sven De Doncker
0478 81 19 04
sven_dedoncker@skvovermere.be
Hoofdterrein
Baron Thibautstraat 38b
9290 Overmere
09 367 83 34

2017 FC SKV Overmere. door Phyxin.